Uppdaterad:
2015-10-18
kl 11:21
Gästbok

Nyheter

Nu har SoNJ(g)CH SU(g)CH Romanicas Ådra fått sina valpar. Pappan är GS 2011 Hatz von Baerecizo, han är en utmärkt långhårig jakthund. Det blev 3 tikar och 2 hanhundar.

Jag har äntligen tagit ett nytt foto på Xyllon vom Nebelstein 9 månader gammal.

Här kommer ett foto av vårt nyförvärv från Tyskland.

Xyllon vom Nebelstein 3 månader gammal.

 

 

I söndags hade Romanicas Fortuna sitt första riktiga drev på ca 20 min endast 8 mån gammal. Det blev ett rådjur skjutet för henne. Vi var bjudna på jakt över helgen till Anna och Patrik på Öland.

Romanicas Fortuna 6 månader. En tik som vi har höga förväntningar på när det gäller både jakt och utställning. 

Romanicas Elle har blivit Finsk grytchampion bara 1,5 år gammal. Grattis Kaija!!!!!!!

På pingstdagen hade Dalarnas Taxklubb utställning i Borlänge, domare var Bertil Lundgren.

Vår tyska juniortik Grandel vom Lindenstein fick Excellent.

Romanicas Cleopatra blev BIR och BIS-2.

Romanicas Cleopatra med sitt första cert samt BIR rosett.

Kullsyskornen SEU(V)CH SEVCH Romanicas Castano som fick ck och blev 2 bhkl och Romanicas Cleopatra som fick cert och blev BIR. 

På pingstafton den 11 juni kommer vi att ha den årliga valpköparträffen, alla som har köpt hund av oss är välkomna. Vi brukar samlas runt klockan 15.00 och har knytkalas samt umgås. De som vill kan bo hos oss under helgen. Dalarnas taxklubb anordnar ett spårprov den 11 juni och en utställning den 12 juni. Alla som är intresserade kan ringa eller maila mig är ni intresserade av spår eller utställning måste ni höra av er före den 17 maj. Hjärtligt välkomna.

 

Vid Kronobergs Taxklubbs utställning i Moheda idag vann SEVCH Romanicas Castano jaktklassen med ck, blev 2:a bästa hane och vann certet. Nu även SEU(V)CH.  Domare Carina Olsson. Grattis Anna !!!!!!!

I dag kom vi hem med den lilla röda tiken Indira vom Brettachtal efter en lång biltur till Tyskland, det blev nästan 350 mil med bil. Vi hade även med oss en mycket fin svart hanvalp Boss vom Eddastein till Anna Matsson på Öland. Foton kommer senare.

Sent i går kväll kom jag hem från Tyskland med det nya tillskottet Grandel vom Lindenstein. Det är en tik på tre månader med jaktlinjer. Jag flög ner onsdagen den 11/8 och hem med valpen den 12/8. Hon var jätte duktig under flygresan och sov mest hela tiden. 

 

Hej alla grytintresserade. Jag vill informera er att vi kommer att ha ett grytläger i Idkerberget under vecka 30. Klubben anordnar två grytanlagsprov på onsdag och lördag. Alla som vill komma och träna och eventuellt starta sina hundar på prov är välkommna. Vi umgås och har det trevligt mellan träningar och prov.

I helgen var jag, Torbjörn och Anna Matsson i Tyskland och tittade på valpar. Det blev en röd tikvalp från Tyskland till mig och en svart hanvalp från Belgien till Anna. Nu är det bara att vänta på att det blir dax för blodprov. De kommer till oss i slutet på oktober om allt går bra.

 

 

Söndagen den 23 maj var det utställning i Borlänge, domare var Eva Jönsson. Romanicas Xelence fick ck och vann championklassen, blev bästa hane och BIR. Till slut placerade han sig BIS-3. Äg: Anna Matsson

 

 

Romanicas Ådra fick sitt sista cert blev 2:a bästa tik och utställningschampion.

Romanicas Castano debuterade jaktklass, fick cert och slutade 2:a bästa hane. Äg: Anna Matsson

Romanicas Ässet fick ck i championklass och slutade reserv i bästa hane. Äg: Ove Lovén

Romanicas Älvis fick ck i championklass och slutade 4:a bästa hane. Han vann även pingstpokalen vilket är ett vandringspris där spårprovsresultatet läggs samman med utställningsresultatet.  

 

Kenneln vann vandringspriset till bästa uppfödargrupp.

Lördagen den 22 maj hade Dalarnas Taxklubb sitt ordinarie spårprov. Romanicas Älvis, Romanicas Castano och Ovnsröret´s Ukkonen tog alla tre ett 1:a pris i ökl. Romanicas Älvis blev provets bästa dalatax.

Torsdagen den 13 maj klarade Romanicas Castano sitt anlagspår. Äg: Anna Matsson

Lördagen den 13 mars var vi på Dalarnas Taxklubbs utställning i Amsberg, domare var Siv Bengtsson. Zarina von der Weidewiese blev BIR och BIS-3, SU(v)CH Romanicas Älvis fick ck och blev 3:a bästa hane.

 

Den 27 februari var vi på grytjaktprov med NUCH Revestreken's Qruella hon lyckades att jaga ut räven ur grytet och fick ett godkänt grytjaktprov. Hon blev därmed SJ(gs)CH. Jag tackar Andreas Johansson för allt arbete du ställde upp med i den djupa snön och även ett stort tack till domaren Hans Hjorth.  

I dag den 21 november har vi varit på utställning i Visby. SoNU(v)CH SVCH Romanicas Quintus fick ck och blev 3:a Bhkl, SU(v)CH Romanicas Älvis fick ck och blev 4:a Bhkl, SU(v)CH SVCH Romanicas Quattro fick ck, Romanicas Zwinny fick sitt andra cert och Zarina von der Weidewiese fick ck och blev 2:a Btkl. Uppfödargruppen fick 1:a med Hp.

Helgen den 19 och 20 september var vi till Öland och hälsade på Anna och Patrik. Vi jagade även sjöfågel samt grytjakt på grävling båda dagarna. Jag hade Fips von der Woltersburg och Revestrekens Qruella med mig för att de skulle få prova på grytjakt. På lödagen sköt vi två grävlingar för Fips och på söndagen sköt vi fyra grävlingar i samma gryt för Qruella. Det var en lyckad jaktdebut för båda hundarna.

 

Lördagen den 29 augusti var vi på grytprov i Hölen, Norge. NordJ(g)CH SU(gv)CH SVCH Romanicas Ismene fick sin 1:a premie och blev därmed Nordisk grytchampion, vid en ålder av nästan 10 år. Ismene blev även provets bästa tax.

 

 

 

 

 

 

 

En glad matte. 

Fips von der Woltersburg fick också han en 1:a premie.

 

 

 

 

 

Vecka 30 hade vi grytläger hemma hos oss. Vi hade grytträningar och Dalarnas Taxklubb annordnade två grytanlagsprov. På onsdagen så klarade Fips von der Woltersburg sitt första grytanlagsprov som sprängare. Han fick även ett godkänt grytapporteringsprov.

På lördagen fick Fips sitt andra godkända grytanlagsprov och Revestreken's Qruella klarade sitt sista grytanlagsprov. Nu får vi vänta på att de kan släppas i naturgryt.

Under vecka 29 har vi varit på grytläger i Elverum, Norge. På tisdagen startade Romanicas Älvis och Ovnsröret's Ukkonen på spår och fick ett varsitt första pris. 

På onsdagen startade Romanicas Ådra, Romanicas Ismene och Fips von der Woltersburg på grytprov. Ådra fick en 3:a och Fips fick en 2:a.

Det var även ett grytprov på lödagen, då startade Fips och fick även denna gång en 2:a och Ådra fick sin 1:a och blev därmed SoNJ(g)CH. 

 

 

 

 

 

 

 

Den 27 och 28 juli i Gimo tog Romanicas Ässet cert båda dagarna och blev SU(v)CH. Ett stort grattis Ove och Ässet. 

På Dalarnas taxklubb's utställning i Borlänge den 31/5 tog Romanicas Ånar sitt sista cert och blev utställningschampion. Avslutade med att bli BIM. Ovnsröret's Ukkonen hade en avelgrupp som fick 1:a med hp. Uppfödargruppen på korthår fick även den 1:a med hp.

På långhårsidan fick Romanicas Zwinny sitt första cert och blev BIM. Romanicas Xelence tog hem storslam med ett BIR och avslutade dagen med att bli BIS-1. Ett stort grattis Anna. Domare för dagen var Lars Widén. 

På det ordinarie spårprovet den 30/5 fick Romanicas Zylvester och Romanicas Älvis en varsin 1:a ökl. Älvis blev därmed utställningschampion. Ovnsröret's Ukkonen blev provets bästa hund med en 1:a med 42p. 

Söndagen den 22 mars var vi på utställning i Borlänge, domare var Torbjörn Granheim. Zarina von der Weidewiese tog sitt sista cert och vi fick hederspris på uppfödargruppen. I gruppen ingick Älvis, Zwinny samt Quintus och Quattro från Gotland. 

 

 

 

 

 

Den 14 och 15 februari startade Romanicas Ådra på grytjaktprov utanför Kalmar. Hon fick godkänt båda dagarna och är nu SJ(gf)CH. Jag tackar Anna och Patrik för att hon får vara hos dem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 Grattis

Patrik och Ådra!

 

 

 

 

 

 

 

 

Romanicas Zwinny tog sitt sista cert, blev bästa tik och BIM.

 Nyhetsarkivet